Brussels Airport ziet aantal passagiers stagneren

© belga

Brussels Airport kreeg in juli 1,85 miljoen passagiers over de vloer. Dat zijn er slechts 2,1 procent meer vergeleken met juli 2009.

Voor de lokaal vertrekkende passagiers blijft er druk vanwege de concurrerende luchthavens, luidt het vrijdag bij de luchthavenuitbater. Een andere oorzaak ligt mogelijk bij de Belgische vakantiemarkt die in het crisisjaar 2009 beduidend beter stand hield dan de meeste andere Europese luchthavens. Daardoor oogt de toename in juli minder spectaculair.

Hoewel er op Brussels Airport in juli een lichte stijging van het aantal passagiers merkbaar is, daalde dat aantal over de de eerste zeven maanden van 2010 met 1,8 procent tot 9,58 miljoen. Ook het aantal vliegtuigbewegingen ligt fors lager dan in 2009 (-5,4 procent).

Het transferverkeer en het langeafstandsverkeer kennen wel een opmerkelijke groei (+20 procent). In juli – normaal een kalme periode voor cargo – werd er 41.000 ton vracht vervoerd (+13,9 procent). Voor de eerste zeven maanden gaat het om een groei met 6,1 procent tot 278.000 ton.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content