Brussels Airport telt 6,6 procent meer passagiers in november

© belga

Brussels Airport heeft in november 1,323 miljoen passagiers over de vloer gekregen. Dat is een stijging met 6,6 procent in vergelijking met november 2009; Dat meldt de Australische meerderheidsaandeelhouder MAp maandag.

Aandeelhouder MAp spreekt van een “aanhoudende sterke groei” dankzij het herstel van het luchtverkeer en het aantrekken van nieuwe routes. Het Europese luchtvaartverkeer nam met 4,3 procent toe tot 812.000 passagiers, onder meer dankzij een toename van het aantal vluchten van budgetvliegers.

Voor de langeafstandsvluchten (buiten Europa) werd een stijging met 10,5 procent tot 511.000 passagiers opgetekend. Dat is te danken aan nieuwe langeafstandslijnen van Brussels Airlines en andere nieuwe routes op Beiroet, Chicago, Montreal en Shanghai.

Het transitverkeer ging met 25,5 procent fors de hoogte in. Dat is volgens MAp een bewijs dat Brussels Airport aan belang toeneemt als Europese hub binnen de Star Alliance, de luchtvaartalliantie waarvan Brussels Airlines sinds december 2009 officieel lid van is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content