Brussels Airport telt 6,5 procent meer bezoekers in november

27/12/10 om 14:26 - Bijgewerkt om 14:26

Bron: Trends

De luchthaven in Zaventem heeft in november ruim 1,3 miljoen passagiers ontvangen. Dat is een stijging met 6,6 procent tegenover dezelfde periode in 2009.

Brussels Airport telt 6,5 procent meer bezoekers in november

© belga

Brussels Airport dankt de toename van het aantal passagiers zowel aan het langeafstandsverkeer als aan de trafiek binnen Europa, luidt het maandag in een persbericht.

"Ook het transferverkeer kent door het succes van de hubactiviteiten van Brussels Airlines en Star Alliance op de luchthaven een opvallende evolutie", verduidelijkt Brussels Airport. Het vakantieverkeer ging er wel licht op achteruit, doordat de vertrekpiek van de herfstvakantie in 2010 in oktober viel en in 2009 in november. Het vrachtverkeer klokte af op 40.838 ton, of een groei met 3,7 procent.

"De 18.492 vliegbewegingen in november weerspiegelen een groei van 4,1 procent. Zowel het aantal passagierstoestellen als volvrachters nam toe. Na vele maanden van negatieve groei en een aarzelende terugkeer is dat cijfer de belangrijkste groei sinds de aanvang van de crisis twee jaar geleden", besluit Brussels Airport.

Lees meer over:

Onze partners