Brussels Airport haalt nieuw passagiersrecord

22/12/14 om 10:25 - Bijgewerkt om 17:54

Brussels Airport heeft zijn passagiersrecord uit 2000 met meer dan 21,6 miljoen passagiers verbroken. De CEO Arnaud Feist en minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) verwelkomden daarom de reizigers.

Brussels Airport haalt nieuw passagiersrecord

Arnaud Feist © Belga Image

Brussels Airport heeft zijn vorige passagiersrecord van 2000 - dat op 21.637.003 passagiers lag - verbroken. De CEO van de luchthaven van Zaventem, Arnaud Feist, verwelkomde daarom samen met minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) maandagochtend de reizigers. Voor de komende tien jaar verwacht de CEO voor de luchthaven een verdere jaarlijkse groei van 2 à 3 procent.

Jobcreatie

Sinds de privatisering investeerde de luchthaven al zowat een half miljard euro in infrastructuur. In de komende acht tot tien jaar zou er mogelijk nog eens een miljard euro extra in infrastructuur geïnvesteerd worden, aldus Feist. Die investeringen zijn volgens de CEO een belangrijk signaal naar de politieke wereld. "We bieden vandaag rechtstreeks en onrechtstreeks werk aan ongeveer 60.000 mensen. De komende tien jaar zouden daar nog eens 10.000 jobs kunnen bijkomen. De luchthaven kan daarmee een antwoord helpen bieden op de hoge werkloosheid vandaag in Brussel", klinkt het.

Na verschillende jaren van crisissen heeft Brussels Airport een inhaalbeweging gemaakt, die volgens de topman niet enkel te danken is aan de komst van lagekostenmaatschappij Ryanair. "We hebben de groei gerealiseerd in alle segmenten", klinkt het. Waar de luchthaven dit jaar al 21,6 miljoen passagiers verwelkomde, was dat in 2002 in totaal nog 14,4 miljoen, na de impact van Sabena, Sobelair en de aanslagen van 9/11. (Belga/WB)

Onze partners