Brussels Airport: 'Aviapartner krijgt gelijk van rechter'

29/06/11 om 13:12 - Bijgewerkt om 13:12

Bron: Trends

De handelsrechtbank van Brussel verbiedt Brussels Airport om nieuwe contracten te tekenen met licentiehouders Swissport en Flightcare vooraleer er een uitspraak ten gronde is. Dat meldt de socialistische vakbond ABVV woensdag.

Brussels Airport: 'Aviapartner krijgt gelijk van rechter'

© Belga

Aviapartner spande een kort geding aan tegen de beslissing van Brussels Airport Company om de licenties voor de afhandeling op Brussels Airport toe te kennen aan Flightcare en Swissport. Aviapartner, die de voorbije jaren een licentie op zak had, vindt dat er fouten zijn gemaakt in de procedure.

"Zolang de procedure niet ten gronde is uitgesproken, mag Brussels Airport geen nieuwe contracten tekenen met licentiehouders Swissport en Flightcare", aldus Sandra Langenus van de socialistische vakbond. Volgens Langenus betekent dit dat Brussels Airport ofwel een nieuwe procedure voor de afhandeling moet starten, ofwel de uitspraak ten gronde moet afwachten.

In een eerste reactie verklaarde woordvoerder Van der Cruysse van Brussels Airport dat de uitspraak van de rechtbank eerst wordt onderzocht vooraleer er commentaar wordt gegeven. "Het is onze prioriteit om de continuïteit van de dienstverlening op de luchthaven te verzekeren", voegde hij eraan toe.

Belga/BO

Lees meer over:

Onze partners