Brussels Airlines vliegt naar VS

04/07/11 om 14:18 - Bijgewerkt om 14:18

Bron: Trends

Brussels Airlines start vanaf 2012 met eigen vluchten naar de Verenigde Staten. Dat maakt de luchthavenmaatschappij maandag bekend.

Brussels Airlines vliegt naar VS

Brussels Airlines zal voor de vluchten naar de VS een zesde langeafstandsvliegtuig, een A330, in gebruik nemen. Aan de transatlantische uitbreiding is een investering van 15 miljoen euro gekoppeld. Er komt ook een zeventigtal banen bij.

Via een vluchtroute naar de VS past wil de luchthaven in Brussel zich ontwikkelen als hub: een knooppunt waar passagiers kunnen overstappen op aansluitende vluchten. Op dit moment komt al 14 procent van de passagiers op de Afrika-vluchten van Brussels Airlines uit de Verenigde Staten. "We zien hun aantal dagelijks stijgen en vroegen ons af of we hen niet over het hele traject konden bedienen", verklaart co-CEO Bernard Gustin.

Op dit moment is nog niet bekend naar welke stad uit de VS Brussels Airlines vluchten lanceert. New York blijkt in ieder geval de grootste markt voor Brussel. De luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines hoopt via de vluchten op de VS een beter evenwicht te realiseren tussen inkomsten uit korte- en langeafstand.

Ook het zogenaamde dollar-effect speelt mee. "Momenteel staat de US-dollar laag, maar een sterke dollar heeft een zware impact op onze resultaten. We hebben weinig dollarinkomsten, terwijl de meeste van onze kosten in die munt zijn", verduidelijkt Gustin.

Lees meer over:

Onze partners