Brussels Airlines: directie en vakbonden akkoord over besparingen

07/12/12 om 15:44 - Bijgewerkt om 15:44

Bron: Trends

Het akkoord omvat een reeks structurele en tijdelijke maatregelen.

Brussels Airlines: directie en vakbonden akkoord over besparingen

© Belga

De directie van Brussels Airlines heeft een akkoord bereikt met de vakbonden over 'een reeks structurele en tijdelijke maatregelen die de luchtvaartmaatschappij een duurzame toekomst geven en de basis vormen voor succesvolle groei'. Dat staat in een persbericht van de directie na afloop van de ondernemingsraad.

Geen ontslagen

In het akkoord is er geen sprake van ontslagen.

Wél wordt de productiviteit verhoogd, zowel op de Europese routes als intercontinentaal, en zijn de rust- en prestatietijden 'competitiever'. Er wordt meer gevlogen in de zomer en minder in de winter.

Tot 2015 worden de lonen bevroren (los van indexering, nvdr.) en wordt deeltijds werk ingevoerd.

'Gekozen voor tewerkstelling'De vakbonden geven toe dat het personeel 'ernstig moet besparen', maar ze verdedigen het akkoord met de stelling 'gekozen te hebben voor tewerkstelling'. Ze zijn ook tevreden dat niet alleen het personeel een inspanning gaat leveren, maar ook de aandeelhouder en de overheid.

'We gaan ervan uit dat het personeel hiermee een essentiële bijdrage heeft geleverd om het voortbestaan van het bedrijf te verzekeren. We zullen er over waken dat hun vertrouwen niet wordt beschaamd,' luidt het in een persbericht van de bonden.

Lees meer over:

Onze partners