Brucargo werft aan: 3.000 nieuwe jobs tegen 2020

© belga

Brussels Airport en diverse partners gaan de komende vijf jaar meer dan 200 miljoen euro investeren in de logistieke infrastructuur op de luchthaven.

Brussels Airport en diverse partners gaan de komende vijf jaar meer dan 200 miljoen euro investeren in de logistieke infrastructuur op de luchthaven.

Dankzij de investering voor Brucargo komen er potentieel 3.000 nieuwe banen bij tegen 202, aldus Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

De investeringen omvatten onder meer het project Brucargo West, met de bouw van drie grote vrachtgebouwen; een vernieuwing van het centrale kantoorgebouw ‘Brucargo 706’; het renoveren of vervangen van de 30 jaar oude gebouwen in de zone ‘Brucargo 2010’ tot moderne vrachtloodsen; en de bouw van twee grote afhandelingsgebouwen nabij Brucargo West.

De Brucargo-zone wordt momenteel ook omheind en zal omgebouwd worden tot een beveiligde zone met gecontroleerde toegang.

Brussels Airport wil zich in het bijzonder gaan toeleggen op het transport van farmaceutische producten. Voor het eerst zal zich bovendien een farmabedrijf vestigen op Brucargo, maar meer details wilde de CEO van Brussels Airport daarover vrijdag nog niet kwijt.

De impact van de investeringen zal volgens Feist vooral zichtbaar zijn op iets langere termijn en bij het heropleven van de economie. Luchtvracht kan volgens de CEO een trekkende rol spelen voor de ontwikkeling van onze economie en het creëren van bijkomende jobs. De luchthaven brengt daarom sinds twee jaar een nieuwe strategie in de praktijk om een sleutelrol te kunnen spelen als intercontinentale draaischijf voor luchtvracht. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content