British Airways en Iberia ondertekenden fusieakkoord

08/04/10 om 10:30 - Bijgewerkt om 10:30

Bron: Trends

De Britse luchtvaartmaatschappij British Airways en haar Spaanse partner Iberia hebben hun fusieakkoord ondertekend. Die stap werd sinds november verwacht. De twee maatschappijen hebben het nieuws donderdag in een gezamenlijk persbericht bekendgemaakt.

British Airways en Iberia ondertekenden fusieakkoord

© EPA

Door de fusie ontstaaat de op twee na grootste luchtvaartgroep in Europa, na Air France-KLM en Lufthansa.

De voorwaarden van het definitieve akkoord zijn conform aan het protocolakkoord dat de twee maatschappijen op 12 november ondertekenden.

De fusie tussen Iberia en British Airways moet tegen het einde dit jaar afgerond zijn. Het akkoord van de aandeelhouders van beide maatschappijen is nodig. Zij kunnen zich uitspreken tijdens algemene vergaderingen die in november op de agenda staan.

Zoals eerder aangekondigd, zou de fusie jaarlijkse synergieën van naar schatting 400 miljoen euro moeten voortbrengen na vijf jaar.

De twee ondernemingen gaan zich hergroeperen in een nieuwe holding, die de International Consolidated Airlines Group zal heten of afgekort "International Airlines Group", met noteringen in Londen en in Madrid.

Beide maatschappijen zullen hun activiteiten weliswaar autonoom voortzetten en blijven onder hun bestaande merken werken.

Lees meer over:

Onze partners