Bpost trekt naar de beurs

© ImageGlobe

Postbedrijf bpost trekt naar Euronext Brussel. Dat bevestigt bpost in een persbericht. Het is de eerste grote beursintroductie in drie jaar.

Volgens bpost zal de beursintroductie bestaan uit de secundaire verkoop van een deel van de gewone aandelen van bpost die momenteel in handen zijn van private-equityreus CVC Funds.

De aanbieding omvat de verkoop van aandelen aan institutionele beleggers, particuliere beleggers in België, het management en de werknemers. CVC Funds zou na de beursgang een aanzienlijk belang behouden in bpost. De Belgische staat, dat een belang heeft van 50,01 procent, verkoopt haar aandelen niet.

PrijsvorkBpost maakt details over de prijsvork of de timing pas later bekend. “De beursgang van bpost is de bekroning van meer dan tien jaar verandering en hard werken”, zegt Johnny Thijs, CEO van bpost, in een persbericht.

Bpost maakte in april al bekend dat het een tiental Belgische en buitenlandse instellingen onder de arm nam om de beursintroductie in goede banen te leiden. Het gaat om JP Morgan, Nomura, Morgan Stanley, UBS, BNP Paribas Fortis, KBC, ING, Royal Bank of Canada, Belfius, Petercam en Bank Degroof.

De laatste grote beursintroductie op de Brusselse beurs was die van biofarmabedrijf Movetis in december 2009. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content