Bpost neemt stadsdistributeur CityDepot over

07/05/15 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:12

Postbedrijf bpost wordt de grootste aandeelhouder van CityDepot, een van oorsprong Hasselts systeem van stadsdistributie. Dat heeft bpost-topman Koen Van Gerven aangekondigd tijdens een persconferentie in Brussel.

Bpost neemt stadsdistributeur CityDepot over

© belga

Bpost zal de activiteiten bundelen van zijn eigen project voor stadsdistributie City Logistics en die van CityDepot. Dat gebeurt in een nieuwe entiteit: CityDepot NV.

"Bpost wordt de belangrijkste aandeelhouder en zal zijn aandeel in de komende jaren verder optrekken", klinkt het.

De bedoeling van de fusie is "samen de leiding te nemen op de groeiende markt van de stadsdistributie", aldus Van Gerven.

Bij stadsdistributie worden goederen verzameld in depots aan de raad van de stad, waarna ze met kleinere voertuigen, bijvoorbeeld postauto's, in het centrum worden afgeleverd.

CityDepot is momenteel actief in Antwerpen, Brussel en Hasselt. De bedoeling is om de komende 6 tot 24 maanden in nog eens een tiental steden actief te worden. Het nieuws werd aangekondigd in het sorteercentrum van Brussel, waar bpost donderdag "als allereerste postoperator in de wereld" Mixed Sorting Machines in gebruik zijn gesteld.

Dergelijke machines kunnen alle zendingen tot 1 cm dik in elk formaat sorteren tot op huisnummer. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners