Bpost forceert vrijgave geblokkeerde sorteercentra via eenzijdige verzoekschriften

26/10/15 om 16:28 - Bijgewerkt om 16:28

Bron: Trends

Bpost is maandagochtend met een "eenzijdig verzoekschrift bij uitzonderlijke hoogdringendheid" naar de rechtbanken van eerste aanleg in Brussel, Charleroi en Luik getrokken om een einde te maken aan de staking bij de sorteercentra.

Bpost forceert vrijgave geblokkeerde sorteercentra via eenzijdige verzoekschriften

© BELGA

Het sorteercentrum in Brussel is ondertussen via tussenkomst van een deurwaarder vrijgegeven, aldus woordvoerster Barbara Van Speybroeck. "Dat is zeer rustig verlopen. Er is geen enkel incident geweest." Ook in Luik en Charleroi zullen deurwaarders de beslissing van de rechtbank gaan overhandigen aan de stakers.

"Onhoudbare situatie burger"

"De situatie was voor ons, het personeel en iedere burger onhoudbaar geworden. We moesten onze verantwoordelijkheid nemen", verdedigt bpost zich. "Het was catastrofaal aan het worden. De actie was disproportioneel: een gering aantal militanten gijzelde het bedrijf."

Bpost zegt dat een aantal pakjesklanten al naar concurrenten was overgestapt. De publieke dienstverlening kwam ook in gevaar en er waren heel wat werkwillige postbodes die hun werk niet konden doen. "De sorteercentra raakten ook verzadigd. We gingen pakjes en brieven buiten moeten zetten. Dat kan natuurlijk niet." (Belga/NS)

Lees meer over:

Onze partners