Bone Therapeutics haalt 9,5 miljoen euro op

03/02/11 om 13:26 - Bijgewerkt om 13:26

Bron: Trends

Het Waalse biotechbedrijf Bone Therapeutics heeft 9,5 miljoen euro vers kapitaal opgehaald. Daarmee kan de spin-off van de ULB, die zich specialiseert in celtherapie voor botweefsel, de laatste patiëntentesten voor een eerste product financieren.

Bone Therapeutics haalt 9,5 miljoen euro op

Stichter en CEO Enrico Bastianelli verwacht dat het medicijn voor botweefselregeneratie Preob wordt gecommercialiseerd in 2015. Een van de nieuwe investeerders is Life Sciences Research Partners (LSRP), het investeringsvehikel dat in het leven werd geroepen door Désiré Collen.

Bastianelli liet eerder weten een beursgang te overwegen voor Bone Therapeutics, dat hij in 2006 oprichtte met de steun van het fonds Theodorus II van de ULB en de investeringsmaatschappij Sambrinvest. Die beursintroductie kan er al in 2013 komen.

Bone Therapeutics haalde twee jaar geleden al 3,9 miljoen euro op. De investeerders van toen, zoals Bois Sauvage, SRIW en BAF I (Business Angels Fund), doen ook nu mee. Zij krijgen, naast LSRP, het gezelschap van BAF II en privé-investeerders.

Be.L.

Onze partners