Bonden en directie Janssen Pharmaceutica onderhandelen opnieuw over sociaal plan

16/04/10 om 11:01 - Bijgewerkt om 11:01

Bron: Trends

De directie en vakbonden van Janssen Pharmaceutica hebben donderdag een eerste keer opnieuw rond de tafel gezeten om een sociaal plan uit te werken.

Einde maart werd het eenzijdige voorstel van de directie door 94 procent van de werknemers weggestemd. "De directie had enkele nieuwe voorstellen uitgewerkt, waarover maandag verder onderhandeld wordt", zegt Gys Laureys van LBC-NVK. Bij het farmabedrijf staan 446 banen op de helling.

"Over de details van die voorstellen kan ik niet uitweiden omdat we de onderhandelingen alle kans willen geven. Wel is er reden om aan te nemen dat het aantal gedwongen ontslagen grotendeels gereduceerd zal worden, of idealiter zelfs vermeden, door vrijwillig vertrek te stimuleren", aldus de vakbondsman.

Bij aanvang van het drie en half uur durende overleg hebben de vakbonden nogmaals hun voorwaarden overgemaakt. "Wij wensen geen gedwongen ontslagen en willen dat de directie alle mogelijke alternatieven, gaande van brugpensioen tot arbeidsherverdelende maatregelen, grondig overweegt", benadrukt Laureys. "Maandag zullen we zien of de directie aan onze wensen tegemoet wil komen. Voorlopig zijn we alvast voorzichtig positief".

Lees meer over:

Onze partners