Boerenbond doet niet mee aan kapitaalverhoging Thenergo

28/04/10 om 10:44 - Bijgewerkt om 10:44

Bron: Trends

Agri Investment Fund doet niet mee aan de kapitaalverhoging van het beursgenoteerde Thenergo. Op 5 mei houdt de raad van bestuur van het groene-energiebedrijf een buitengewone algemene vergadering. Die moet de goedkeuring geven aan een zoektocht naar 25,5 miljoen euro nieuw kapitaal.

Boerenbond doet niet mee aan kapitaalverhoging Thenergo

© belga

Agri Investment Fund is een investeringvennootschap die participaties neemt in innovatieve bedrijven. Het is een volle dochter van de Maatschappij voor Roerend Bezit van de Boerenbond (MRBB), de financiële holding van de machtigste landbouwlobby in België.

In april 2008 nam AIF een belang van 4,85 procent in Thenergo. De Boerenbond heeft zich die investering al beklaagd. Een aandeel in Thenergo werd toen gewaardeerd aan 10,5 euro. De koers verschrompelde vrijdag 23 april tot 1,63 euro. De onderneming zoekt nu weer vers kapitaal, terwijl het belang van AIF door voorgaande kapitaalverhogingen al verwaterde tot 4,5 procent.
"AIF zal niet deelnemen aan de kapitaalverhoging", meldt Marc Wittemans, de gedelegeerde bestuurder van MRBB. "AIF investeert in projecten die een bijdrage leveren tot de ontwikkeling van de land- en tuinbouw in Vlaanderen. De kernactiviteiten van Thenergo passen slechts voor een deel binnen de focus van AIF. Wij hebben de voorkeur voor een industriële partner voor Thenergo. Bijvoorbeeld een energieproducent."

Tijdens de buitengewone algemene vergadering vraagt de raad van bestuur de opheffing van het voorkeurrecht voor de bestaande aandeelhouders om in te tekenen op de kapitaalverhoging. Maar de raad van bestuur moet hier niet noodzakelijk gebruik van maken.
W.R.

Lees meer over:

Onze partners