BNP Paribas riskeert boete van 5 miljard dollar

21/05/14 om 12:14 - Bijgewerkt om 12:14

Bron: Trends

De Amerikaanse autoriteiten zouden meer dan 5 miljard dollar eisen van de Franse bank BNP Paribas om een onderzoek te schikken. De bank wordt ervan verdacht het sanctieregime van Washington tegen verschillende landen te hebben overtreden. Dat meldt het persagentschap Bloomberg, op basis van bronnen bij het dossier.

BNP Paribas riskeert boete van 5 miljard dollar

© Belga

Vorige week was nog sprake van een schikking van minstens 3,5 miljard dollar. De Franse bank liet bij de publicatie van de kwartaalresultaten al weten dat de 1,1 miljard dollar die opzij is gezet voor de zaak, niet zal volstaan.

Volgens Bloomberg zijn er nog steeds gesprekken aan de gang en kan het finale te betalen bedrag nog wijzigen. De schikking, die de grootste boete ooit zou zijn voor het overtreden van het sanctieregime, zou mogelijk begin volgende maand al worden aangekondigd. De boete zou meteen ook een stuk hoger uitvallen dan de 2,6 miljard dollar die Credit Suisse wil betalen in een schikkingszaak met de VS, omdat de bank Amerikanen heeft geholpen belastingen te ontduiken.

BNP Paribas zou transacties hebben gedaan met landen waartegen de VS sancties hebben lopen, zoals Iran en Soedan. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners