BNP Paribas gaat 'honderden banen' schrappen

03/11/11 om 09:57 - Bijgewerkt om 09:57

Bron: Trends

De Franse bankgroep, eigenaar van BNP Paribas Fortis, zal rond 15 november een vermindering van het personeelsbestand aankondigen waarbij honderden banen op het spel staan.

BNP Paribas gaat 'honderden banen' schrappen

© Image Globe

De Franse bankgroep BNP Paribas, de eigenaar van BNP Paribas Fortis, zal rond 15 november een vermindering van het personeelsbestand aankondigen waarbij honderden banen op het spel staan.

Dat heeft de topman van de groep, Baudouin Prot, donderdag gezegd op de Franse zender BFM Business. Vooral de afdeling investeringsbankieren zou getroffen worden, zowel in Frankrijk als in het buitenland.

Kwartaalresultaten
BNP Paribas heeft in het derde kwartaal een nettowinst geboekt van 541 miljoen euro. Dat is bijna drie kwart minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zo blijkt uit de kwartaalresultaten.

"De derdekwartaalresultaten werden in belangrijke mate beïnvloed door uitzonderlijke elementen, en dan vooral het Griekse schuldenherschikkingsplan", zo luidt het in een persbericht. Zo zette de groep een provisie van meer dan 2,2 miljard euro opzij. In totaal is nu 60 procent van het totaalbedrag van al haar Griekse staatspapier afgeschreven.

De inkomsten van BNP Paribas daalden met 7,6 procent tegenover een jaar eerder, tot iets meer dan 10 miljard euro. Het Belgische en Luxemburgse net blijft het goed doen. Het resultaat voor belastingen van BeLux Retail Banking ging ruim een kwart hoger tot 229 miljoen euro.

Zowel de kredietverlening als de deposito's kenden een behoorlijke groei. De integratie van BNP Paribas Fortis leverde de Franse grootbank sinds 2009 al voor meer dan 1 miljard euro synergieën op. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners