BNP Paribas Fortis verwacht minimale hinder voor cash

12/11/10 om 17:00 - Bijgewerkt om 17:00

Bron: Trends

BNP Paribas Fortis, die voor het waardetransport onder meer klant is bij Brink's, verwacht slechts minimale hinder door het aangekondigde faillissement van de waardetransporteur.

BNP Paribas Fortis verwacht minimale hinder voor cash

© belga

Volgens de bank is de situatie voor de komende dagen onder controle en zal de hinder voor de klanten en kantoren minimaal zijn, aangezien de voorbije weken corrigerende maatregelen werden getroffen.

Het komt erop neer dat de kantoren aan interne recyclage van cash hebben gedaan. Dat betekent dat het geld dat door klanten werd ingeleverd, in de automaten is terechtgekomen. De bank doet voor het geldtransport overigens niet alleen beroep op Brink's.

De bank zegt de gevolgen van het faillissement te evalueren en in de toekomst naar "alternatieven te kijken". Dat kan evenwel niet van vandaag op morgen, luidt het bij de bank, aangezien waardentransport streng gereglementeerd wordt.

In de bankkantoren van BNP Paribas Fortis staat één automaat op zes leeg. Bij automaten buiten de kantoren (stations en volautomtische kantoren) blijkt dat het geval bij meer dan de helft.

Lees meer over:

Onze partners