BNP Paribas Fortis verlaagt rente onlinespaarrekeningen

20/09/10 om 14:03 - Bijgewerkt om 14:03

Bron: Trends

Bij BNP Paribas Fortis en Fintro dalen vanaf 1 oktober enkele rentevoeten op de onlinespaarrekeningen. Ze zien zich daartoe genoodzaakt "in een context van een historisch lage korte- en langetermijnrente", zo meldt BNP Paribas Fortis maandag.

BNP Paribas Fortis verlaagt rente onlinespaarrekeningen

© Belga

Bij de Online Spaarrekening van BNP Paribas Fortis daalt de basisrentevoet vanaf 1 oktober van 1,50 procent naar 1,20 procent. De getrouwheidspremie blijft onveranderd op 0,30 procent.

Wie een Online Spaarrekening Premium heeft, ziet de getrouwheidspremie vanaf 1 oktober 2010 dalen van 1,5 naar 1 procent. Hier blijft de basisrentevoet behouden op 1 procent. Deze tarieven gelden als er minstens 12.500 euro op de Premiumspaarrekening staat.

De tarieven van de gewone spaarrekening van BNP Paribas Fortis blijven ongewijzigd (een basisrentevoet van 1 procent en een getrouwheidspremie van 0,25 procent).

Bij Fintro, een netwerk zelfstandige agenten dat deel uitmaakt van de groep BNP Paribas, zijn er gelijkaardige wijzigingen vanaf 1 oktober. De basisrentevoet voor de Online Spaarrekening daalt van 1,30 procent naar 1,20 procent en de getrouwheidspremie van 0,50 naar 0,30 procent. Bij de Blue Select Spaarrekening daalt de basisrentevoet van 1 naar 0,60 procent. De getrouwheidspremie blijft 1,5 procent. De Gewone Spaarrekening houdt haar basisrentevoet van 1 procent en getrouwheidspremie van 0,25 procent.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info