‘BNP Paribas Fortis schrapt 1.050 banen’

© REUTERS

BNP Paribas Fortis gaat als onderdeel van het nieuwe toekomstplan Visie 2020 fors ingrijpen in het kantorennet en in de centrale diensten. Daardoor verdwijnen in 2016-2018 2.430 banen. Mede door aanwervingen valt de balans netto minder zwaar uit: 1.050 jobs of 7 procent van het totaal aantal voltijdsen verdwijnen.

Dat schrijft De Tijd.

Visie 2020 werd onlangs voorgelegd aan de ondernemingsraad. Met het plan wil de bank zich wapenen tegen de snelle digitalisering, de slappe economie, de groeiende regelgeving en concurrentie, en de gewijzigde klantenverwachtingen. In het kantorennet gaat onder meer het aantal kantorengroepen naar beneden. Het netwerk zal ook veel meer worden georganiseerd volgens expertise. Maar het aantal agentschappen, waarin voorafgaand aan Visie 2020 al fors gesnoeid werd, blijft deze keer op peil.

In de centrale diensten worden vijf afdelingen zoals human resources tegen het licht gehouden. Als ze te duur blijken, worden ze mogelijk uitbesteed. Ook moeten de kosten verder naar beneden. Personeelsdirecteur Bert Van Rompaey heeft het in de krant echter over “een investerings- en geen besparingsplan”. Hij zegt ook dat de bank het op “een sociaal correcte manier” zal doorvoeren, zonder gedwongen ontslagen. Maar de vakbonden zijn er niet gerust in. Ze gaan zich met hand en tand verzetten tegen het gedwongen vertrek van personeel.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content