BNP Paribas Fortis boekt 671 miljoen euro winst in eerste semester

01/09/10 om 08:46 - Bijgewerkt om 08:45

Bron: Trends

BNP Paribas Fortis, de vroegere Fortis Bank, heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 671 miljoen euro.

BNP Paribas Fortis boekt 671 miljoen euro winst in eerste semester

© belga

De bank werft 1.200 mensen aan en zal vanaf september ook de binnenkant van de voormalige Fortis-kantoren omvormen naar BNP Paribas Fortis. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt.

In de eerste zes maanden van vorig jaar leed BNP Paribas Fortis nog een verlies van 17 miljoen euro. Maar de voorbije maanden lagen onder meer de bijzondere waardeverminderingen 405 miljoen euro lager dan tijdens de eerste helft van 2009.

De bank spreekt ook van "sterke commerciële prestaties en zeer goede resultaten in de kapitaalmarktactiviteiten".

"Deze resultaten wijzen erop dat BNP Paribas Fortis - ondanks uitdagende marktomstandigheden - zijn commerciële dynamisme voortzet en zijn leiderschapspositie in de Belgische economie versterkt", zegt Jean-Laurent Bonnafé, CEO van BNP Paribas Fortis, in een persbericht.

"BNP Paribas Fortis blijft sterk investeren in zijn infrastructuur, medewerkers en producten", voegt Bonnafé toe. Zo werft de bank meer dan 1.200 mensen aan.

Aan 90 procent van de 1.207 bankkantoren werd ondertussen aan de buitenkant het oude Fortis-logo vervangen door BNP Paribas Fortis, zo laat de bank nog weten. De binnenkant van de kantoren wordt vanaf september aangepakt.

Lees meer over:

Onze partners