BNP Paribas Fortis: '265 oudere kaderleden stappen vrijwillig op'

17/02/15 om 04:35 - Bijgewerkt om 05:00

Bij BNP Paribas Fortis hebben 265 kaderleden van 57 jaar of ouder ervoor gekozen om vrijwillig op te stappen, met behoud van 50 procent van hun loon en een vergoeding voor tijdskrediet. In totaal zitten daarmee al bijna 1.200 kaderleden van de bank thuis.

BNP Paribas Fortis: '265 oudere kaderleden stappen vrijwillig op'

© reuters

Dat berichten De Tijd en L'Echo.

BNP Paribas Fortis besliste vorig jaar om, in navolging van een afslanking bij de gewone bedienden, ook te snoeien in het aantal kaderleden. Want bij de expansie van het toenmalige Fortis - voor de financiële crisis - groeide het aantal kaderleden fors. Maar de groep is intussen verworden tot een Belgisch filiaal van de Franse bank BNP Paribas Fortis. En dus heeft Parijs laten weten aan Brussel dat er te veel kaderleden zijn. 265 kaderleden gingen dit keer in op een voorstel om vrijwillig op te stappen.

Volgens De Tijd zitten nu al 1.160 werknemers en kaderleden van BNP Paribas Fortis thuis, met behoud van een deel van hun loon en met een vergoeding betaald door de sociale zekerheid. Daarnaast zijn er nog eens 623 werknemers afwezig door langdurige ziekte. In totaal, zo becijfert L'Echo, is ongeveer een tiende van het personeel zo afwezig.

Door de vermindering van het personeel wil het bedrijf tegen eind 2015 300 miljoen euro besparen.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners