Biocartis wint prestigieuze prijs van Wereld Economisch Forum

© Reuters

Het biofarmabedrijf Biocartis van de Vlaamse aidspionier Rudi Pauwels werd door het Wereld Economisch Forum (WEF) benoemd tot een van de technologiepioniers voor 2012.

Het biofarmabedrijf Biocartis van de Vlaamse aidspionier Rudi Pauwels werd door het Wereld Economisch Forum (WEF) benoemd tot een van de technologiepioniers voor 2012.

“Hier zijn we enorm verheugd over. We zijn voor deze technology pioneer award voorgedragen als een van de meest beloftevolle innovatieve bedrijven in life sciences”, reageert Pauwels.

Het WEF is de hoogmis voor de politieke en financieel-economische elite, met onder meer CEO’s van grote multinationals, politici en leidinggevende intellectuelen, en geldt als een van de meest invloedrijke organisaties ter wereld.

De technologiepioniers, die jaarlijks door het WEF na een grondige selectie worden benoemd, zijn jonge bedrijven die nieuwe technologieën ontwikkelen die wezenlijk bijdragen tot de verbetering van maatschappij, markt en milieu. Biocartis kreeg de award in de categorie biotechnologie en gezondheid.

Pauwels richtte Biocartis in 2007 op in Zwitserland, maar kondigde vorige lente aan het verder te ontwikkelen in Vlaanderen. Hij richtte het bedrijf op om een revolutionair toestel te ontwikkelen voor een snelle en accurate diagnose van patiënten op basis van biologische moleculen (biomerkers) in menselijk materiaal.

Pauwels vestigde de Belgische afdeling in het vroegere hoofdkwartier van het biotechbedrijf Tibotec-Virco, dat hij in de jaren 90 zelf uit de grond had gestampt en wereldvermaard werd als producent van hiv-remmers. (Be.L.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content