Biocartis plant nieuwe kapitaaloperatie

Het Belgisch-Zwitserse biotechbedrijf Biocartis plant de volgende maanden een vierde en hoogstwaarschijnlijk laatste kapitaalronde.

Het Belgisch-Zwitserse biotechbedrijf Biocartis plant de volgende maanden een vierde en hoogstwaarschijnlijk laatste kapitaalronde.

De juiste omvang staat nog niet vast, maar wellicht wordt gemikt op enkele tientallen miljoenen, geeft stichter en executive chairman Rudi Pauwels toe.

De operatie kan in een of twee fases worden uitgevoerd. Het geld wordt grotendeels opgehaald bij de bestaande aandeelhouders. Bij de vorige kapitaalronde, bijna een jaar geleden, verzamelde Biocartis 71 miljoen euro. “Maar we wisten toen al dat we nog een bijkomende financiering nodig hadden voordat we break-even zouden draaien”, zegt Pauwels.

Biocartis werd in 2007 in Zwitserland opgericht door Pauwels, die eerder ook de hiv-specialist Tibotec-Virco stichtte en mee aan de wieg stond van het biotechbedrijf Galápagos. Biocartis ontwikkelt onder meer een toestel voor snelle diagnoses op basis van biomerkers in menselijk materiaal.

Bij de vorige kapitaalronde stapten onder meer de familie Colruyt, de familie van dr. Paul Janssen en de voormalige bouwaannemer Luc Verelst in. Ook Rudi Mariën, de voormalige sterke man van Innogenetics, legde opnieuw geld op tafel. Biocartis speelde eerder met het idee om naar de beurs te trekken, maar het veranderde het geweer van schouder. (BE.L.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content