Biocartis plant kapitaalverhoging van ruim 50 miljoen euro

14/09/11 om 11:04 - Bijgewerkt om 11:04

Bron: Trends

Biocartis, het biotechbedrijf van de Vlaamse wetenschapper-entrepreneur Rudi Pauwels, werkt aan een kapitaalverhoging die kan oplopen tot meer dan 50 miljoen euro. Dat bevestigt Pauwels. De operatie wordt in oktober afgerond.

Biocartis plant kapitaalverhoging van ruim 50 miljoen euro

© belga

Biocartis ontwikkelt een toestel voor snelle diagnoses op basis van biomarkers in menselijk materiaal. Het toestel moet in 2013 op de markt komen. Biocartis haalde eerder al 55 miljoen euro op en het kreeg een lening van 10 miljoen euro van de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen. "Maar dat is onvoldoende om een dergelijk project industrialiseerbaar te krijgen", zegt Pauwels.

De nieuwe kapitaalronde geeft wellicht nauwelijks problemen, want het enthousiasme is groot. Eerder deze maand riep het Wereld Economisch Forum Biocartis uit tot technologiepionier van 2012. Het gros van de aandeelhouders, inclusief Pauwels, stapt mee in de nieuwe ronde. Bij de vorige kapitaalronde in april vorig jaar werd 30 miljoen opgehaald.

Biocarta zal het diagnostisch toestel en de wegwerpcapsules die als minilabo dienen voor de stalen, produceren in Mechelen, waar Pauwels in de jaren 90 de ontwikkelaar van hiv-remmers Tibotec-Virco uit de grond stampte. Hij verkocht Tibotec-Virco later aan Johnson & Johnson. (Be.L)

Lees meer over:

Onze partners