Biocartis palmt voormalig hoofdkwartier van Tibotec in

27/04/11 om 18:09 - Bijgewerkt om 18:09

Bron: Trends

Het biofarmabedrijf Biocartis van Rudi Pauwels zal zich vestigen in het vroegere hoofdkwartier van het biotechbedrijf Tibotec-Virco in Mechelen. Dat zegt Pauwels, die Tibotec-Virco ook oprichtte.

"In Mechelen staat een state-of-the-art infrastructuur voor life sciences, die ik zelf nog mee heb ontworpen", zegt Pauwels, die Tibotec en Virco in de jaren 90 uit de grond had gestampt. De gebouwen aan de Mechelse Generaal De Wittelaan, naast sectorgenoot Galapagos, stonden leeg sinds Tibotec-Virco vorig jaar verhuisde naar de campus van zusterbedrijf Janssen Pharmaceutica in Beerse.

Ook Biocartis had voorlopig zijn tenten opgeslagen in Beerse. "J&J (het moederbedrijf van Janssen Pharma en Tibotec-Virco, nvdr) heeft een grote inspanning gedaan, maar daar was nog geen echte kant-en-klare infrastructuur, terwijl die in Mechelen vrijwel klaar is. Binnen een paar weken kunnen we er aan de slag", legt Pauwels uit. Biocartis wordt daarbij gesteund door de vastgoedbevak Intervest Offices, die eigenaar is van het gebouw. Intervest ontving bij het vertrek van Tibotec-Virco nog een schadevergoeding van ruim 8 miljoen euro.
Pauwels richtte Biocartis in 2007 op in Zwitserland, maar kondigde vorige lente aan het bedrijf verder te ontwikkelen in Vlaanderen. Hij richtte het bedrijf op om een revolutionair toestel te ontwikkelen voor een snelle en accurate diagnose van patiënten op basis van biologische moleculen (biomerkers) in menselijk materiaal.

Be.L.

Lees meer over:

Onze partners