Bierverkoop stort in door extreem ongunstig weer

31/07/12 om 08:40 - Bijgewerkt om 08:40

Bron: Trends

De Leuvense brouwer AB InBev heeft in België in het afgelopen kwartaal 11,4 procent minder bier verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is volgens het bedrijf te wijten aan "extreem ongunstig weer" vergeleken met de uitzonderlijk warme lente van vorig jaar.

In West-Europa kende AB InBev in het tweede kwartaal een daling van het volume van zijn bieren met 6,7 procent. De daling was nog forser (-11,2 procent) in Centraal- en Oost-Europa.

In Noord-Amerika was er een daling met 1,9 procent, onder meer te wijten aan aanpassingen aan de leveringspatronen in de VS.

In Azië zag de Leuvense brouwer het biervolume dan weer groeien met 7,3 procent. Wereldwijd verkocht AB InBev 0,5 procent minder bier, tot 90,533 miljoen hectoliter.

Volumes dalen, omzet stijgt

Ondanks de dalende volumes steeg de omzet op vergelijkbare basis en zonder wisselkoerseffect in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar met 4,7 procent tot 9,871 miljard dollar (8,043 miljard euro).

De genormaliseerde bedrijfskasstroom (ebitda) daalde met 4 procent tot 3,594 miljard dollar (2,928 miljard euro). Die cijfers liggen net onder de analistenverwachtingen. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners