Betrokken bedrijven reageren verrast op lijst Adecco

16/06/11 om 14:05 - Bijgewerkt om 14:05

Bron: Trends

Delhaize, Electrabel GDF Suez en AB Inbev reageren verrast op het feit dat ze op een uitgelekte lijst staan met bedrijven die aan interimkantoor Adecco lieten weten geen allochtone werkkrachten te willen aanwerven.

Betrokken bedrijven reageren verrast op lijst Adecco

© Belga

De drie bedrijven wijzen erop dat ze een beleid voeren zonder discriminatie. Geen van de ondernemingen wil op dit moment zeggen of ze iets zullen ondernemen tegen de lijst.

Delhaize

Supermarktketen Delhaize zegt bij monde van woordvoerder Hans Michiels een strikt non-discriminatiebeleid te voeren. Volgens de lijst die via de partij PVDA uitlekte, zou Delhaize Adecco om een man gevraagd hebben die niet van allochtone afkomst is. "De cijfers spreken voor zich", zegt Michiels. "Bij ons werken 28 verschillende nationaliteiten en 58 procent van ons personeel is vrouw." Delhaize telt 1.037 niet-Belgen op 16.000 werknemers.

Electrabel GDF Suez

Ook bij energiebedrijf Electrabel GDF Suez is de verwondering groot. "Wij hebben al een hele tijd een omvangrijke gids rond aanwervingen, waardoor geen discriminatie mogelijk is", zegt een woordvoerster. "Dat beleid wordt nageleefd, ook als we met interimkantoren werken."

AB Inbev

Brouwerij Interbrew, nu AB Inbev, staat ook op de lijst. "Bij het toenmalige Interbrew en nu bij AB Inbev wordt nooit naar nationaliteit of geslacht gekeken, maar wel naar kwaliteiten en vaardigheden. We verwachten dat ook van interimkantoren", zegt woordvoerster Karen Couck. Ze wijst erop dat er bijvoorbeeld in een depot van het bedrijf in Anderlecht tien nationaliteiten werken.

Op de uitgelekte lijst staan een honderdtal bedrijven die tien jaar geleden aan de hand van de code BBB ("Blanc Bleu Belge") aangaven geen allochtone werkkrachten in dienst te willen nemen. (Belga)

Onze partners