Bestuur Fortis vraagt opslag

26/03/10 om 17:56 - Bijgewerkt om 17:56

Bron: Trends

Jozef De Mey, de voorzitter van Fortis Holding, vraagt aan de Fortis-aandeelhouders een salarisverhoging voor zichzelf en voor zijn "onderbetaalde" raad van bestuur. Dat zegt hij zaterdag in een interview met De Standaard.

Via een advertentie in diverse kranten worden de Fortis-aandeelhouders opgeroepen om in april te komen stemmen over een aantal belangrijke agendapunten, zoals het nieuwe salaris- en bonusbeleid.

"In vergelijking met elders wordt het bestuur van Fortis onderbetaald", zegt De Mey daarover. "We hebben een onderzoek laten uitvoeren naar de situatie bij andere Bel20-bedrijven en in de rest van Europa, waarbij we vastgesteld hebben dat de bedragen aan de lage kant liggen. Maar het is de aandeelhoudersvergadering die beslist. Als de aandeelhouders neen zeggen, leggen wij ons daarbij neer", zegt De Mey.

De Mey vindt ook dat de top van Fortis al voldoende spijt heeft betoond voor alles wat er fout is gegaan. "Nu, het is nooit genoeg, hé. Het is dramatisch wat met Fortis gebeurd is en ik moet eerlijk zeggen: ik had hier liever niet gezeten. Ik had liever gehad dat het oude Fortis nog bestond. Maar ja, de geschiedenis kan je niet herschrijven. We moeten vooruit en we zullen proberen zoveel mogelijk waarde te creëren voor de aandeelhouders".

Lees meer over:

Onze partners