Beslissende week voor werknemers Opel Antwerpen door deadline investeringsgroep

27/09/10 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:33

Bron: Trends

Er staat allicht weer een beslissende week voor Opel Belgium in Antwerpen op de agenda. Normaal moet uitgemaakt worden of de autofabriek na 31 december nog open blijft.

Beslissende week voor werknemers Opel Antwerpen door deadline investeringsgroep

© belga

Dat melden Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg maandag.

De 1.150 overgebleven arbeiders en de 170 bedienden weten in principe deze week wat de toekomst hen nog te bieden heeft. De investeringswerkgroep had destijds donderdag 30 september vooropgezet als ultieme datum voor de keuze van een eventuele kandidaat-investeerder in Antwerpen.

Ondertussen zijn al verscheidene potentiële investeerders langs geweest. Ze hebben de kans gekregen om de technische installaties te bekijken en de boekhouding in te zien. De investeerders werden begeleid door het accountancybedrijf KPMG. Het gaat om vier autoconstructeurs, een tiental onderaannemers voor de automobielsector en verscheidene tientallen haven- en transportbedrijven.

Of er tegen donderdag effectief een beslissing verwacht mag worden, is nog niet duidelijk. Vanuit de investeringswerkgroep is GM openlijk gevraagd om de dingen niet te forceren. De belangstelling van de kandidaat-investeerders zou reëel zijn en kan niet worden afgemeten op 30 september, aldus de Concentra-kranten

Lees meer over:

Onze partners