Bellens sust personeel Belgacom met interne mail

22/09/11 om 11:32 - Bijgewerkt om 11:32

Bron: Trends

Tegelijkertijd raakt bekend dat het telecombedrijf opnieuw een topvrouw ziet vertrekken als gevolg van een vertrouwensbreuk met Bellens.

Bellens sust personeel Belgacom met interne mail

© Belga

Belgacom-CEO Didier Bellens heeft in een interne mail getracht om de plooien glad te strijken bij het personeel, na de woelige gebeurtenissen van de afgelopen weken. Tegelijkertijd raakt bekend dat het telecombedrijf opnieuw een topvrouw ziet vertrekken als gevolg van een vertrouwensbreuk met Bellens.
Persagentschap Belga kreeg de mail die Bellens vanochtend stuurde in handen. De topman geeft aan dat de voorbije weken "bijzonder moeilijk" geweest zijn voor Belgacom en dat de "recentelijke gebeurtenissen de nodige vragen en twijfels opgeroepen hebben" bij het personeel.

"De talloze speculaties hebben veel emoties en onbegrip teweeggebracht, waarvan ik zelf de draagwijdte heb onderschat", dixit Bellens. "Belgacom heeft hierdoor een deuk gekregen in haar reputatie waar we met zijn allen de voorbije jaren zo hard aan gewerkt hebben. We hebben dit dan ook grondig uitgepraat binnen de raad van bestuur en besloten om de bladzijde om te draaien."

Bellens klopt zijn werknemers meermaals op de borst: "Dat Belgacom het goed doet is in de eerste plaats te danken aan jullie inzet en doorzettingsvermogen" of nog "jullie inzet en motivatie is onze meest belangrijke troef". Tegelijkertijd haalt hij uit naar de pers: "Zoals jullie weten is de informatie in de pers niet altijd correct".

Tot slot neemt de CEO zich voor "om waar mogelijk meer proactief" met het personeel te communiceren.

Nieuw vertrek
Uitgerekend vandaag raakt bekend dat met Saskia Mermans, vice president legal - hoofd van de juridische dienst, opnieuw een topvrouw Belgacom verlaat. Volgens de kranten L'Echo en De Tijd ligt opnieuw een vertrouwensbreuk met Bellens aan de basis. Minder dan een week geleden verliet ook hr-directeur Astrid De Lathauwer Belgacom uit onvrede met Bellens.

Volgens de bron van De Tijd is ook dit ontslag terug te brengen tot de hechte relatie tussen Bellens en zijn voormalige rechterhand Concetta Fagard. "Toen er in juni een formele klacht werd voorbereid tegen Fagard wegens pesten, raadde Mermans Bellens aan afscheid te nemen van Fagard. Dat is hij niet vergeten," citeert de krant.

Mermans zou dinsdag een evaluatiegesprek hebben gehad met Bellens. Daarop stelde de topman haar voor de keuze: een andere functie in het bedrijf of opstappen. (Belga/KVDA)

Onze partners