Belgische oliereder Euronav verdubbelt vloot met 15 supertankers van Maersk

05/01/14 om 21:03 - Bijgewerkt om 21:03

Bron: Trends

De Belgische rederij Euronav gaat vijftien supertankers (VLCC) kopen van Maersk Tankers Singapore voor een bedrag van 722 miljoen euro. Zo verdubbelt het bedrijf zijn vloot supertankers.

De Belgische rederij Euronav meldt dat het vijftien supertankers (VLCC) gaat kopen van Maersk Tankers Singapore voor een bedrag van 980 miljoen dollar (722 miljoen euro). Met de overname van de tankers verdubbelt het bedrijf zijn vloot supertankers.

VLCC's (very large crude carriers) zijn grote tankers met een capaciteit van 200.000 tot 320.000 ton en worden vooral ingezet voor het transport van ruwe olie over de wereldzeeën. De schepen, die bijna allemaal tussen eind januari en juni geleverd zullen worden, zijn gemiddeld 4 jaar oud. Euronav beschikt momenteel over 11 VLCC's.

Maersk wil zich meer richten op het vervoer van geraffineerde producten. Euronav ziet de overname naar eigen zeggen als "de eerste stap richting een bredere consolidatie van de wereldwijde tankervloot".

Euronav gaat binnenkort meer informatie verschaffen over de financiering van de aankoop. Tot dan blijft het aandeel van Euronav geschorst. (Belga/MI)

Lees meer over:

Onze partners