Belgische CEO minder somber

24/01/12 om 16:09 - Bijgewerkt om 16:09

Bron: Trends

Het vertrouwen van de Belgische ondernemer neemt voor de tweede maand op rij toe. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België (NBB).

Belgische CEO minder somber

© belga

De zogenaamde conjunctuurbarometer, die het ondernemersvertrouwen in ons land meet, stijgt in januari tot -9,5 tegenover -10,6 in december. Het toenemende vertrouwen moet wel gerelativeerd worden, aangezien een score onder het nulpunt betekent dat er meer pessimisten dan optimisten zijn.

Vooral in de dienstverlenende sector was er sprake van een fors herstel, maar ook in de bouwsector werd een lichte vooruitgang geboekt. Het ondernemersvertrouwen in de industrie bleef zogoed als stabiel. In de handel zakte, na het herstel in december, het vertrouwen evenwel.

De algemene synthetisch afgevlakte curve, die de onderliggende conjunctuurtrend weerspiegelt, blijft neerwaarts gericht, maar de afname is vertraagd, aldus de Nationale Bank.

Het Belgische ondernemersvertrouwen wordt beschouwd als een belangrijke indicator voor de economische evolutie in de eurozone. (BO/Belga)

Lees meer over:

Onze partners