Belgische autoverkoop krimpt terwijl de Europese markt blijft boomen

17/03/15 om 09:04 - Bijgewerkt om 09:04

Bron: Trends

De Europese autoverkoop blijft het goed doen. Voor de achttiende maand op rij hebben Europese verkopers meer wagens aan de man gebracht. In België zijn de verkoopcijfers met 3,5 pct gedaald.

Belgische autoverkoop krimpt terwijl de Europese markt blijft boomen

© reuters

De autoverkoop steeg in februari voor de achttiende maand op rij, deze keer met 7,3 pct in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de European Automobile Manufacturers Association (ACEA) dinsdag bekendgemaakt.

Belgische autoverkoop krimpt

Er werden in februari in de 28 EU-lidstaten 924.440 auto's ingeschreven. Spanje kende de grootste groei (+26,1 pct), voor Italië (+13,2 pct) en het VK (+12 pct).

In de twee grootste Europese automarkten lag de groei onder het Europese gemiddelde: Duitsland (+6,6 pct) en Frankrijk (+4,5 pct). Opvallend is dat de Griekse autoverkoop aanzwengelde (+12,4 pct), hoewel het land nog steeds balanceert op de rand van het bankroet. De Belgische autoverkoop daarentegen kromp verder, met 3,5 pct ten opzichte van februari 2014.

Volkswagen blijft marktleider

De Duitse autoconstructeur Volkswagen blijft het meeste wagens verkopen (+11,1 pct), goed voor een marktaandeel van 25,3 pct. De Franse Peugeout-Citroën groep (PSA) volgt op ruime afstand op een tweede plaats met 11,4 pct marktaandeel, gevolgd door Renault (10,3 pct), Fiat-Chrysler (7 pct), Ford (6,6 pct) en Opel (6,4 pct). De verkoop van wagens wordt beschouwd als een belangrijke welvaartsindicator. (Belga/NS)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners