Belgacom zet 'ruziënde' topvrouwen op straat

10/06/11 om 08:37 - Bijgewerkt om 08:37

Bron: Trends

Nog geen 24 uur na het ontslag van vicevoorzitster Concetta Fagard deelde Belgacom ook het afscheid mee van Florence Coppenolle, hoofd Communicatie van het telecombedrijf.

Belgacom zet 'ruziënde' topvrouwen op straat

© Belga

Nog geen 24 uur nadat vicevoorzitster Concetta Fagard (42) werd ontslagen, deelde Belgacom ook het afscheid mee van Florence Coppenolle (34), hoofd Communicatie van het telecombedrijf. Officieel is er geen verband tussen beide zaken, maar volgens enkele kranten ligt een hoogoplopend conflict tussen beide topvrouwen aan de basis van hun ontslag. "Fagard hield zich de voorbije jaren aan de top van Belgacom geregeld bezig met machtspelletjes om anderen in diskrediet te brengen", schrijft De Tijd vrijdag. "Een nieuw slachtoffer van haar besloot echter niet over zich heen te laten lopen en dat is zodanig ontspoord dat topman Didier Bellens zich deze keer wel verplicht zag in te grijpen." Dat nieuwe slachtoffer was volgens diverse bronnen Coppenolle.

"Concetta en Florence waren geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken en konden de laatste maanden nog nauwelijks door dezelfde deur," luidt het in de Corelio-kranten. "Bellens zal schoon genoeg gehad hebben van die 'cat fight'."

Vertrouwelinge

Fagard, een 42-jarige Italiaanse, kwam in 2004 mee met Bellens toen die zijn overstap maakte van mediagroep RTL naar Belgacom. Ze behoorde sindsdien tot de 'inner circle', een kring van vertrouwelingen rond de topman die de lijnen uitzet.

Tot midden 2010 was ze de persoonlijke assistente van Bellens. In 2007 kreeg Fagard een omstreden benoeming als verantwoordelijke voor pr, sponsoring en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze beheerde als dusdanig één van de grootste sponsoringbudgetten van het land.

Coppenolle, ex-woordvoerster van PS-voorzitter Elio Di Rupo, werd twee jaar geleden aangesteld als hoofd Communicatie. Terwijl Fagard meteen moest vertrekken, staat Coppenolle vanaf 1 juli op straat. Astrid De Lathauwer zal de verantwoordelijkheden van beide topvrouwen ad interim waarnemen, aldus De Tijd.

Leegloop

Fagard en Coppenolle zijn de laatsten in een lange rij van topmanagers die Belgacom recent hebben verlaten. De voorbije maanden en jaren werden ze voorgegaan door Grégoire Dallemagne, Michel De Coster, Stijn Vander Plaetse, Jacques Heynen, Jean-Claude Vandenbosch, Thierry Bouckaert en Piet Van Speybroeck.

Enkele media berichtten toen dat hun vertrek ingegeven werd door een "verschil in visie", oftewel doordat ze ongenade vielen bij Bellens. (KVDA/Belga)

Onze partners