Belgacom wil met flexibel werken stap zetten richting groei

28/04/14 om 18:15 - Bijgewerkt om 18:15

Bron: Trends

Telecomoperator Belgacom heeft voor ongeveer 7.000 werknemers in zijn hoofdkantoor een flexibelere manier van werken ingevoerd. Die werkwijze laat het telecommunicatiebedrijf toe om kosten te besparen en zijn kantoorruimte beter te benutten.

Belgacom wil met flexibel werken stap zetten richting groei

© belga

De nieuwe manier van werken past in de strategie van Belgacom om tegen 2016 weer aan te knopen met de groei.

De aanpassingen werden in 2013 al ingevoerd onder de naam 'Het Nieuwe Werken'. De nieuwe werkwijze houdt onder meer thuiswerken en 'desksharing' in.

Het is een win-winsituatie, zegt Bart Van Den Meersche, hoofd van de bedrijfsdivisie van Belgacom. "De werknemers hebben nood aan meer flexibiliteit en ze zien dit ook als een zekere vorm van vrijheid", stelt hij. En ook het bedrijf zou er beter van worden omdat de mensen op die manier gestimuleerd worden om productiever en efficiënter te werken. Volgens Van Den Meersche komt die manier van werken ook de klanten ten goede en vaart ook het milieu er wel bij.

Bovendien worden ook de kosten teruggedrongen. En dat blijkt nodig, omdat het bedrijf vorig jaar een ebitda (winst voor interest, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) van -5 procent liet optekenen in vergelijking met 2012. Tegen eind 2016 wil Belgacom de omzet en ebitda weer zien groeien, onder meer door het bedrijf kostenefficiënter te maken.

Concreet houdt 'Het Nieuwe Werken' in dat de betrokken werknemers in het hoofdkantoor geen vast bureau meer hebben, waardoor er meer ruimte vrijkomt voor bijvoorbeeld vergaderlokalen en informele ontmoetingsruimten. Dertien verdiepingen van het gebouw zijn nu al heringericht. Het is de bedoeling om tegen 2015 de aanpassingen in het hele hoofdkantoor door te voeren.

Daarnaast is ook de mogelijkheid ingevoerd om het personeel van thuis uit te laten werken. "Dat kan natuurlijk niet voor alle functies worden toegepast, maar waar mogelijk bieden we dat aan", zegt Michel Georgis, die aan het hoofd staat van de hr-afdeling. Vandaag doen ongeveer drie op de tien werknemers aan thuiswerken, klinkt het. Ze doen dat gemiddeld drie dagen per maand.

Tot slot is er een groen mobiliteitsplan gelanceerd, waardoor onder meer het verbruik van de bedrijfswagens wordt teruggedrongen. De CO2-uitstoot is daardoor met 320 ton gezakt, luiddt het.

Zowat de helft van het aantal werknemers bij Belgacom, ongeveer 7.000 mensen, is al ingeschakeld in het systeem. Dat aantal zou in de toekomst nog moeten stijgen. "Dat komt ook de aantrekkelijkheid van Belgacom als werkgever ten goede", aldus Georgis.

Belgacom gaat een vergelijkbare manier van werken ook aanbieden aan andere bedrijven. "Dat gebeurt op maat van de klant", aldus Van Den Meersche. "We voeren al gesprekken met een veertigtal bedrijven en publieke instellingen, waaronder ook de Vlaamse gemeenschap." (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners