Belgacom niet langer hoofdsponsor Memorial Van Damme

09/12/13 om 12:04 - Bijgewerkt om 12:04

Bron: Trends

Belgacom trekt zich terug als hoofdsponsor van de Diamond League-atletiekmeeting Memorial Van Damme. Het telecombedrijf wil het accent leggen op andere sporten, zoals voetbal en wielrennen.

Belgacom niet langer hoofdsponsor Memorial Van Damme

© belga

"Belgacom blijft het project zeker de volgende editie nog wel steunen, maar niet langer als hoofdsponsor", aldus Belgacom-woordvoerder Jan Margot in een çinterview met de Franstalige krant Le Soir.

Het telecombedrijf is in het voetbal al actief als sponsor van de Rode Duivels en van de Belgacom League (de tweede klasse). In het wielrennen steunt Belgacom het veldrijden en is het ook sponsor van Flanders Classics, de overkoepelende organisatie van de Belgische voorjaarsklassiekers.

Dergelijke evenementen, die over een langere periode lopen, lenen zich ook meer tot bepaalde apps dan de Memorial, die slechts één keer per jaar plaatsvindt, zo valt te horen.

Memorial-organisator Wilfried Meert was maandag niet onmiddellijk bereikbaar voor een reactie. In Le Soir liet hij optekenen op zoek te gaan naar twee of drie nieuwe sponsors om Belgacom te vervangen. De volgende editie van de Memorial Van Damme vindt plaats op 5 september 2014. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners