Belgacom dankt goede kwartaalresultaten aan 'packs' en tv

30/07/11 om 08:13 - Bijgewerkt om 08:13

Bron: Trends

Belgacom verhoogt de omzetprognose voor 2010 van een groei van 8 tot 9 procent naar een groei van 9 tot 10 procent. Het telecombedrijf boekte in de eerste jaarhelft 3,3 miljard euro omzet waarvan 1,66 miljard in het tweede kwartaal, zo meldt het bedrijf vrijdag voorbeurs.

Belgacom dankt goede kwartaalresultaten aan 'packs' en tv

© belga

Over de eerste zes maanden van 2010 steeg de omzet zo met 10,3 procent, al komt dat voornamelijk op het conto van de consolidering van de resultaten van de dochters BICS en MTN ICS in de Belgacomgroep. Onderliggend, dus op vergelijkbare basis, steeg de omzet 0,9 procent.

De nettowinst over het eerste semester komt uit op 841 miljoen euro tegenover 400 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. In het eerste kwartaal rapporteerde Belgacom een nettowinst van 638 miljoen euro.

Belgacom dankt "het goede resultaat" aan de convergentiestrategie, de lancering van eenvoudige en transparante productaanbiedingen en doorgedreven flexibiliteit op het vlak van verkoop en installatie.

"Na de succesvolle internetboost en het verder doordringen van Belgacom TV in bekabeld gebied, zal de Belgacom Groep de komende maanden de focus leggen op haar mobiele aanbod", zegt CEO Didier Bellens. Het bedrijf ziet nog groeimogelijkheden in mobiel internet.

Lees meer over:

Onze partners