Bekladden van gevel is beneden alle peil (VBO)

17/03/10 om 16:46 - Bijgewerkt om 16:46

Bron: Trends

De leiding van het VBO laat woensdagnamiddag weten de manier waarop vakbondsmanifestanten eerder op de dag de gevel van het VBO bekladden met verf en eieren, "beneden alle peil" te vinden. Deze aanpak is een sociale partner onwaardig, luidt het in een reactie.

Bekladden van gevel is beneden alle peil (VBO)

© Belga

Woensdagmiddag werd een vakbondsdelegatie van de bediendecentrales ontvangen in de gebouwen van het VBO "waar ze omstandig te woord gestaan werden door de top van het VBO na een betoging tegen het voorstel van de werkgevers voor een eengemaakt statuut voor bedienden en arbeiders.

"Het VBO vond het immers - als verantwoordelijke en respectvolle sociale partner - niet meer dan normaal de nodige tijd uit te trekken om naar de leden van deze vakbondsdelegatie te luisteren", klinkt het.

Net voor de ontmoeting hadden tientallen vakbondsmilitanten van voornamelijk de Franstalige vleugel van de christelijke bediendebond (CNE) de gevel van het VBO onder vuur genomen met eieren en groene verf.

"Het VBO wijst de vakbondsleiding dan ook op haar verantwoordelijkheden en vraagt uitdrukkelijk dat ze dit soort excessen van haar militanten expliciet afkeurt", luidt het nog.

Lees meer over:

Onze partners