Bekaert verviervoudigt winst

© belga

Staaldraadproducent Bekaert is er in geslaagd in het eerste halfjaar 2010 de nettowinst meer dan te verviervoudigden van 44 miljoen euro in 2009 tot 181 miljoen euro een jaar later. Analisten gepolst door Bloomberg hielden rekening met 116,3 miljoen euro winst.

Bekaert maakte vrijdag voorbeurs halfjaarresultaten bekend. De geconsolideerde omzet stijgt op jaarbasis met 28 procent tot 1,5 miljard euro. De bedrijfswinst (ebit) gaat fors hoger van 79 miljoen euro naar 243 miljoen euro.

Het bedrijf spreekt van “uitstekende resultaten”. “Bekaerts prestaties van de eerste jaarhelft weerspiegelen een sterke volume-stijging in alle regio’s, een toegenomen globale ‘operational excellence’ en de effecten van een innovatiegedreven productenportefeuille”, luidt het in het persbericht.

De staaldraadproducent verwacht op middellange termijn (drie jaar) “sterke prestaties”. Zo kan het ebit-margedoel op die termijn verhoogd worden naar 10 procent of meer, luidt het. De ebit-marge op de omzet komt in het eerste halfjaar uit op 15,9 procent tegenover 6,6 procent een jaar eerder.

Voorts stelt het bedrijf een tussentijds dividend van 2 euro per aandeel voor en zal de aandeelhouders een splitsing van het aandeel voorgesteld worden in de verhouding “drie-voor-een”. Ondanks het sterke eerste halfjaar blijft Bekaert voorzichtig voor de tweede jaarhelft door de aanhoudende volatiliteit van de markten, wisselkoersen en grondstoffenprijzen in de komende maanden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content