Beaulieu bouwt nieuwe fabriek in China

31/08/12 om 15:15 - Bijgewerkt om 15:15

Bron: Trends

De West-Vlaamse multinational Beaulieu International Group (BIG) heeft de eerste steen gelegd van een nieuwe fabriek in China. De vestiging beslaat 100.000 vierkante meter en opent volgend jaar. Ze produceert textiel voor de tapijtindustrie, geo- en agrotextiel.

Beaulieu bouwt nieuwe fabriek in China

© Belga

BIG beschouwt de nieuwe fabriek als een vorm van diversificatie. "We mikken vooral op technisch textiel voor de huizenmarkt, de landbouw en voor de wegenbouw", zegt Steven Ryon van BIG.

De groep wil daarmee inspelen op de groeiende vraag uit China. De provincie Shandong, aan de Chinese oostkust in de buurt van Sjanghai, is geen onbekend terrein, want de Vlaamse multinational heeft er al een fabriek in Rizhao. Ze is er sinds 2007 100 procent eigenaar van, voordien was het een een joint venture met een Chinese partner.

De investering is een greenfield. BIG geeft geen investeringsbedrag vrij, ook omdat ook de Chinese overheid investeert in het project.

"Het gaat om een zeer substantiële investering in fases", zegt Ryon. In een eerste fase worden tot 100 personeelsleden aangeworven worden. Die procedure is volop bezig. (KC)

Lees meer over:

Onze partners