BBC verkoopt Fawlty Towers-studio's

17/07/12 om 11:24 - Bijgewerkt om 11:24

Bron: Trends

De BBC-studio's, waar legendarische reeksen als Fawlty Towers, Blue Peter en Monty Python's Flying Circus werden opgenomen, zijn verkocht.

BBC verkoopt Fawlty Towers-studio's

© reuters

Het cirkelvormige Television Centre in het westen van Londen, ook wel de 'doughnut' genoemd - werd voor 200 miljoen pond verkocht aan projectontwikkelaar Stanhope. De verkoop en de verhuis van een aantal kantoren uit de hoofdstad maken deel uit van een besparingsronde die de Britse openbare omroep doorvoert.

De BBC had het terrein met een oppervlakte van 14-hectare in juni 2011 op de vastgoedmarkt te koop aangeboden. De contracten met Stanhope werden het afgelopen weekend uitgewisseld. De projectontwikkelaar, die naar verluidt ondersteund wordt door het Japanse vastgoedbedrijf Mitsui Fudosan, laat niet in zijn kaarten kijken wat de bestemming van de doughnut-vormige site betreft.

De BBC (British Broadcasting Corporation) ziet zich genoodzaakt te besparen doordat de Britse regering in 2010 beslist had om de toelage voor zes jaar te bevriezen. Bovendien was de BBC in het seizoen 2011/2012 nogal vrijgevig met toplonen. Zo verdient ex-voetballer Gary Lineker meer dan 1 miljoen pond per jaar als gastheer van het sportprogramma Match of the Day. (Reuters/BO)

Lees meer over:

Onze partners