BASF verkoopt Antwerpse meststoffenactiviteiten

27/09/11 om 11:31 - Bijgewerkt om 11:31

Bron: Trends

De chemiereus BASF verkoopt haar meststoffenactiviteiten in Antwerpen aan het Russische Eurochem. Dat meldt het chemiebedrijf dinsdag.

BASF verkoopt Antwerpse meststoffenactiviteiten

© belga

BASF schat de transactiewaarde op 700 miljoen euro. De verkoop van de meststoffenactiviteiten werd al in maart aangekondigd. Die activiteiten werden sinds die maand door BASF verzelfstandigd.

Zodra het verkoopcontract bezegeld wordt, neemt Eurochem van die 'verzelfstandigde' dochteronderneming de aandelen over. Het Russische bedrijf heeft ook plannen om ook de meststoffenactiviteiten van BASF in het Franse Ottmarsheim over te nemen. Daarbij zijn 190 medewerkers betrokken.

BASF was op zoek naar een industriële partner voor de meststoffenproductie en zegt met EuroChem een "excellente partner" te hebben gevonden. Ook Eurochem meldt "verheugd te zijn om BASF's industriële langetermijnpartner te worden op de geïntegreerde Antwerpse site".

BASF produceert jaarlijks zowat 2,5 miljoen ton meststoffen, maar voor het chemiebedrijf was het geen kernactiviteit. De 331 arbeiders, bedienden en kaderleden die in Antwerpen betrokken zijn bij de meststoffenproductie behouden hun loon- en arbeidsvoorwaarden, waaronder ook de toegezegde werkzekerheid tot eind 2014. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners