BASF boekt forse kwartaalwinst

20/10/10 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:33

Bron: Trends

Het Duitse chemieconcern BASF, dat een belangrijke activiteit heeft in de Antwerpse haven, noteert een forse toename van de winst en omzet in het derde kwartaal 2010.

BASF boekt forse kwartaalwinst

© Belga

BASF ziet de winst voor intresten en belastingen (ebit) in het derde kwartaal met maar liefst 122 procent stijgen tot 2,15 miljard euro. Dat resultaat ligt boven de analistenverwachtingen. De omzet ligt met bijna een kwart hoger op 15,8 miljard euro.

BASF dankt de goede resultaten in de eerste plaats aan hogere prijzen en een aantrekkende vraag, onder meer in de groeilanden. Een aantal overnames, onder meer in Azië, hielp de kwartaalresultaten mee hoger stuwen.

Het chemieconcern trekt nu zijn winst- en omzetverwachting voor het volledige boekjaar naar boven op. Ook voor het laatste kwartaal verwacht BASF een positieve ontwikkeling. De groep rekent op een jaaromzet van minstens 63 miljard euro en een winst (voor belastingen en eenmalige items) van 8 miljard euro. Als die verwachtingen worden ingelost, zouden de recordjaren van 2007 en 2008 worden overtroffen.

Lees meer over:

Onze partners