Bankinter moet getroffen klanten terugbetalen na faillissement Lehman Brothers

10/03/10 om 12:41 - Bijgewerkt om 12:41

Bron: Trends

De Spaanse bank Bankinter is in Spanje veroordeeld tot het compenseren van bijna honderd klanten die de bank vervolgden sinds het faillissement van de Amerikaanse bank Lehman Brothers en de IJslandse banken Landsbanki en Kaupthing.

Een Madrileense rechter besliste dat getroffen klanten van de failliete bank Lehman Brothers een deel van hun investeringen kunnen recupereren. In het geval van de Ijslandse banken moet Bankinter 100 procent van de beleggingen terugbetalen, zo luidde het dinsdag in de Spaanse pers.

Bankinter zal 87 klanten vergoeden, van wie de meesten na het failliete Lehman Brothers de Spaanse bank juridisch vervolgden en een compensatie vroegen, voor een totaalbedrag van 10,2 miljoen euro.

In het geval van de IJslandse banken achtte de rechter dat de investeerders producten afgesloten hadden "via de telefoon, na een eenvoudige oproep of een eerste commercieel contact" van Bankinter, die onduidelijke brochures verspreidde. Volgens de magistraat zullen de getroffen personen van de Ijslandse banken 1,58 miljoen euro (of 2,14 miljoen dollar) terugzien, wat overeenkomt met het totale geïnvesteerde bedrag.

Lees meer over:

Onze partners