AXA België maakt weer winst

© belga

De Belgische afdeling van verzekeraar AXA heeft in 2009 een nettowinst geboekt van 627 miljoen euro. Een jaar eerder ging de bank en verzekeraar nog 656 miljoen euro in het rood.

Daardoor konden de drie activiteiten van AXA in België (levensverzekeringen, schadeverzekeringen en bankactiviteiten) in 2009 opnieuw een positief nettoresultaat boeken.

Het operationeel resultaat van AXA België nam met 14 procent toe tegenover 2008 tot 427 miljoen euro. De totale opbrengsten daalden met 1,1 procent tot 4,95 miljard euro.

“De inkomsten hebben in alle activiteiten de storm goed doorstaan en de nettorentabiliteit ging er ruim op vooruit. Ondanks de toenemende concurrentie hebben wij onze dominante positie in de verzekeringssector kunnen behouden en ons marktaandeel in de banksector kunnen verhogen”, zegt Emmanuel de Talhouët, de topman van AXA in België, in een persbericht.

Voor 2010 staan AXA nog talrijke uitdagingen te wachten, zoals de onzekerheid rond de timing van het economische herstel en de lage rentevoeten, luidt het. “Maar wij zijn er klaar voor en denken dat we alle troeven in handen hebben om onze resultaten en onze marktpositie nog te verstevigen”, besluit de Talhouët.

“De onderneming keert terug naar haar uitstekende solvabiliteitssituatie van voor de crisis”, meldt AXA vrijdag. De waardeverminderingen die AXA in 2008 in het verlies hebben geduwd, bleven in 2009 grotendeels uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content