Audi investeert 270 miljoen euro in Vorst

© belga

De Duitse autobouwer Audi gaat 270 miljoen euro extra investeren in de voormalige VW-fabriek in Vorst bij Brussel.

De investering raakte woensdag bekend tijdens een ceremonie die gehouden werd ter gelegenheid van de zeven miljoenste wagen die in de Brusselse autofabriek – sinds 1949 – van de band is gerold.

De Duitse autobouwer investeert de 270 miljoen euro in de uitbreiding van de productiecapaciteit van Audi Brussels, waar de A1 gebouwd wordt. Het geld zal onder meer worden aangewend om het vijfdeursmodel van de A1 uit te bouwen en te lanceren. Dat model wordt in 2012 op de markt verwacht.

Productieverantwoordelijke Frank Dreves zei woensdag nog dat er ook geld wordt vrijgemaakt om de ergonomie van de arbeiders te verbeteren. Over investeringen in andere varianten van de A1 wou Dreves niets kwijt.

Het is de bedoeling dat er bij Audi Brussels in 2010 50.000 A1’s van de band rollen. In 2011 moet de jaarlijkse productie 120.000 wagens bedragen, de helft meer dan oorspronkelijk gepland. De fabriek telt 2.200 werknemers.

Bij de omvorming van VW Vorst tot een Audi-fabriek drie jaar geleden, werd al 300 miljoen euro geïnvesteerd om de vestiging te moderniseren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content