Argenta op zoek naar 58 miljoen euro

© Belga

Argenta wil via de coöperatieve vennootschap Argen-co voor 58 miljoen euro vers geld ophalen bij klanten en kantoorhouders. De kapitaalronde moet de verzekeringsactiviteiten aanvuren, blijkt donderdag op een persconferentie.

Eind 2010 haalde Argenta al 138 miljoen euro op. Vandaag is het de bedoeling dat de spaar- en verzekeringsgroep 58 miljoen euro vinden bij klanten – met aandelen van 500 euro – en kantoorhouders – met aandelen van 1.000 euro. Daarmee zou het belang van de coöperatieve Argen-Co op de maximaal vastgelegde 15 procent komen te liggen.

Voor het eerste boekjaar keert Argen-Co een dividend van 4,25 procent uit. De aandelen zijn opnieuw verkrijgbaar vanaf 21 november, maar elke vennoot mag in totaal op hooguit zes aandelen intekenen.

Voorzitter Jan Cerfontaine mikt met de kapitaalronde op de verzekeringsactiviteiten, meer bepaald op de Tak21-levensverzekeringen, die ‘kapitaalsintensief’ blijken. De verzekeringsactiviteiten zijn op dit moment goed voor ruim 300.000 polissen, met onder meer 24.000 nieuwe auto- en brandverzekeringen. Op langere termijn mikt Argenta op een marktaandeel van 6 tot 7 procent voor alle productpijlers.

In vergelijking met 12 maanden geleden had Argenta eind oktober 375 miljoen euro meer ontvangen voor sparen/beleggen en steeg het aantal kredieten met 35 procent. De groep wil met name groeien in hypotheken in Vlaanderen en Nederland.

Argenta telt 525 kantoren, stelt 2.126 medewerkers tewerk en is op zoek naar 100 nieuwe commercieel adviseurs. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content