Argenta keert terug naar Nederlandse hypotheekmarkt

23/11/10 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:53

Bron: Trends

De Belgische bank Argenta kondigt dinsdag haar terugkeer naar Nederland aan. Ze doet dat na een periode waarin ze bij onze noorderburen "vrijwel afwezig" was. Dat meldt de Nederlandse krant Het financieele dagblad dinsdag.

Argenta keert terug naar Nederlandse hypotheekmarkt

© Belga

Argenta zou volgens de Nederlandse krant in Nederland in 2011 1,3 miljard euro aan nieuwe hypotheken willen uitzetten, waarmee de bank een marktaandeel van ruim 2 procent zou krijgen.

De Belgische bankt telde in 2006 nog een marktaandeel van 4,3 procent in Nederland. In 2007 was dat nog maar de helft. De afgelopen periode zat het aandeel ver onder de 1 procent.

De aangekondigde terugkeer komt er op een moment dat consumentenorganisaties in Nederland klagen over te weinig concurrentie op de hypotheekmarkt. Volgens directielid Marc De Moor heeft Argenta het enkele jaren iets rustiger aan gedaan in Nederland door een wijziging van het verdienmodel.

Argenta gaat er nu vanuit dat Nederland een tweede thuismarkt kan worden en wil het assortiment bij onze noorderburen uitbreiden met beleggings- en verzekeringsproducten.

Lees meer over:

Onze partners