ArcelorMittal brengt bod uit op Australisch mijnbouwbedrijf

01/08/11 om 11:42 - Bijgewerkt om 11:42

Bron: Trends

ArcelorMittal, het grootste staalconcern ter wereld, en het Amerikaanse Peabody brengen een bod uit op het Australische mijnbouwbedrijf Macarthur. Dat delen de kandidaat-overnemers maandag mee.

ArcelorMittal brengt bod uit op Australisch mijnbouwbedrijf

© belga

ArcelorMittal en Peabody bieden de aandeelhouders 4,7
miljard Australische dollar (3,6 miljard euro), of 15,66 Australische dollar per aandeel. Dat is 45 procent meer dan de gemiddelde prijs van de afgelopen 3 maanden.

Met de raad van beheer van Macarthur kon geen akkoord bereikt worden, hoewel beide kandidaat-overnemers bereid waren om nog te onderhandelen over de prijs.

Het Australisch mijnbouwbedrijf is sinds begin 2010 het voorwerp van een overnamestrijd. Ook Peabody heeft al alleen een bod uitgebracht op Macarthur. De Amerikanen hebben met ArcelorMittal nu een sterke partner, aangezien het staalconcern al een aandeel van 16,1 procent in Macarthur bezit. ArcelorMittal, dat in België belangrijke productiesites heeft in Gent, Genk en Luik, investeert meer in eigen grondstoffenproductie, zodat het minder afhankelijk wordt van de stijgende grondstoffenprijzen.

De specialiteit van Macarthurs is de zogenaamde PCI-steenkool (Pulverized Coal Injection). PCI-steenkool dient als vervanger voor de bij staalvervaardiging gebruikelijke cokes.

Lees meer over:

Onze partners